BLANCO DEL MONTERO KENNEL

A Blanco Del Montero Kennel története

A magyarországi Argentin dog tenyésztésébe 2001-ben sikerült bekapcsolódnom. Az első kutyát már felnőttként vásároltam, kimondottan tenyésztési célra. Ő lett a Blanco Del Montero Dogo Argentino Kennel alapító kutyája.

A neve VTCH- Szinvavölgyi- Szibér Andila, ez a szuka a Magyarországra elsőként bekerült imp. Argentin kutyák közvetlen leszármazottja volt. Véletlenszerűen akadtam a fajtának egy kan példányára, aki a szukám méltó párja lett, mint genetikailag, mint idegrendszerileg. A kan neve Risco - Del Ajeno.
Igen, a legendás párosítás egyik egyedéről van szó. Szülei mindketten a világhírű De El Tumi kennel, Magyarországra importként bekerült kutyái. Apja a csúcsörökítő Ch. Arg. Ch; HCH Ucayali De EL Tumi. Anyja Yunsa DE El Tumi. Risco Del - Ajeno ésSzinvabölgyi- Szibér Andila párosításából számtalan, champion kutya született. Akiknek köszönhetően a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének (MEOE) Nagytestű Fajtaszakosztálya 2004- 2005-ben Magyarország legeredményesebb dogo tenyészetévé választotta tenyészetünket. 2008-ban a MEOE Bronzkoszorús Mestertenyésztői címet adományozott tenyészetünknek.Napjainkban az Argentin dog ismét felkapott kutyafajtává vált. Óriási a minőségeloszlás az országban. Néhány lelkes tenyésztő fajtaszeretete tartja csak talpon a dogot. A Blanco Del Montero Kennel nem csak azokat a dogokedvelőket célozza meg, akik családi kedvencként kívánják tartani a dogot, hanem azokat is akiknek komoly kiállítási szándékaik vannak a közeljövőben.


Polgáriné Lenkei Renáta és Polgári Norbert 

 Blanco Del Montero
Dogo Argentino
Bronzkoszorús Mestertenyészet

Hungary

Kan kutyáink

Oliverio Del Blanco Del Montero
In memoriam: Bunker de los Diavolos

Korábbi párosítások

Kattints ide, és kezdheted is az írást. Quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci.

Kiállítási eredmények

Kattints ide, és kezdheted is az írást. Ex ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur vel illum qui.